Körkérdésünk

Hogyan érinti az üzemanyagok árának folyamatos emelkedése?

Összes válasz: 126

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Vízlepergető NANO kezelés


Az egyik legelterjedtebb alkalmazás. A bevonat jobb kilátást biztosít, így aktív védelmet nyújt az éjszakai és az esős közlekedésben. A szélvédőre hulló csapadék gömbök formájában a menetszéltől(kb.70 km/h fölött) lepereg a felületről. A kezelt felületen jelentősen csökken a szennyeződések lerakódása (pl.: bogár-maradványok), illetve a téli jégképződés is minimális. A bevonat hatása kb. 12 hónapig / 20.000 km-ig tart, és ellenáll a gőzborotva és vegyi anyagok hatásainak.
A legoptimálisabb hatás érdekében ajánlatos a szélvédőt tisztán tartani,mivel a rárakódott szennyeződés miatt csökkenhet a vízlepergető hatás.
A nano réteg elkészítése +5 C°alatt nem célszerű..

A jobb oldali kezeletlen felületen keresztül kapott látványt biztosan Ön is ismeri a saját autójából. Ismerje meg a bal oldali kezelt üvegfelületen át kapott látványt is!


Hogyan működik a nanotechnológiás bevonat?
A nanobevonatokat szemmel nem látható nanorészecskék alkotják. Ezen apró részecskék a kezelt felületen a felhordás alkalmával intelligens módon rendeződnek el. Az alkotóelemek egy része a kezelt felülettel alkot kémiai kötést, míg másik részük a levegővel. Ezáltal a kezelt felületre a fentebb felsorolt hatások lesznek jellemzőek. A részecskék önszerveződése révén egy extra vékony, üvegszerű felület alakul ki, mely tartósan ellenáll az agresszív környezeti hatásoknak.

Példánk a természet. A tisztaság jelképének tartott lótuszvirág leveliről minden nedvesség lepereg, és semmilyen szennyeződés nem tapad meg rajtuk.
Ez az úgynevezett lótusz-hatás a mikrostrukturált hidrofób (víztaszító) felület következménye.

Mivel a nano-részecskék igen parányiak, így a kezelt felületen semmilyen negatív változást, fényhajlást vagy fénytörést nem lehet észrevenni, kivéve a kívánt tiszta csillogást.
Belépés

Keresés

Naptár

«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031